Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Να πάρει το Κάστρο της Βολισσού τη θέση που του αρμόζει

-Να γίνει το επίκεντρο και πόλος έλξης τουρισμού για τη βορειοδυτική Χίο

Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων είναι οι άνθρωποι που κατάφεραν να υλοποιήσουν την εκδήλωση-συναυλία στο Κάστρο της Βολισσού στη Χίο. 

 Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Δε θα αναφερθούμε προσωπικά στον καθένα γιατί σίγουρα θα ξεχάσουμε κάποιους, αλλά είναι υποχρέωσή μας να αναφερθούμε στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βολισσού και χορευτικό συγκρότημα "Όμηρος", που με αποκορύφωμα τη συγκεκριμένη εκδήλωση, απέδειξε ότι...
ένα χωριό, μπορεί να βγει από την αφάνεια και να διοργανώσει σε συνεργασία με το Δήμο, σε μικρό χρονικό διάστημα δεκάδες πετυχημένες εκδηλώσεις.


Ο Παντελής Λύκος, που είχε την καλλιτεχνική ευθύνη της συναυλίας (Γιάννης Κυριακόπουλος κλαρίνο, Χριστόφορος Μαστοράκης πιάνο, μπάσο, Κυριάκος Κυριακόπουλος κρουστά και Παντελής Ξύδας μπουζούκι, μαντολίνο, ούτι), κατάφερε άξια να κρατήσει πολύ ψηλά τον πήχη και να συγκινήσει με τη φωνή του τους παρευρισκόμενους στην τόσο σημαντική εκδήλωση για το μέλλον και την τύχη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βορειοδυτικής Χίου, που έχει σαν κορωνίδα το Κάστρο της Βολισσού.


Ήταν η πρώτη επίσημη εκδήλωση που έγινε σ' αυτό, μετά από σειρά εκδηλώσεων που γίνεται σε κάστρα που υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια.

Ας γίνει αυτό το έναυσμα για μια προσπάθεια ανάδειξης του Κάστρου της Βολισσού, ως το επίκεντρο και πόλος έλξης τουρισμού για την περιοχή μας. Το αξίζει και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου