Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Αντιδράσεις στη Γαύδο για να μην γίνει το νησί προορισμός ναρκωτουρισμού

Αντιδράσεις στη Γαύδο για να μην γίνει το νησί προορισμός ναρκωτουρισμούΚάτοικοι και δημοτική Αρχή δηλώνουν μέσω πρωτοβουλίας τους μηδενική ανοχή
Το ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τη Γαύδο να μετατραπεί σε προορισμού ναρκωτουρισμού, κατέστησαν σαφές μέσω μιας πρωτοβουλίας τους οι κάτοικοι του νησιού.

Η ιδέα ξεκίνησε από τους ίδιους τους κατοίκους και παραθεριστές με τη στήριξη και του δήμου. Ανέβασαν στην είσοδο του λιμανιού πανό που απευθύνεται στους επισκέπτες του νησιού και αναγράφει ρητά και κατηγορηματικά (σε ελεύθερη μετάφραση) τα εξής:

  • «Η Γαύδος πατάει πόδι
  • Η Γαύδος είναι η πατρίδα μας
  • Όλα αυτά τα χρόνια σας υποδεχόμαστε για να μοιραστούμε τη γαλήνη και την ομορφιά της
  • Είμαστε απλοί άνθρωποι, δεν χρειαζόμαστε ναρκωτικά για να δούμε πόσο γαλανός είναι ο ουρανός
  • Είμαστε απλοί άνθρωποι και θέλουμε να παραμείνουμε έτσι
  • Μηδενική ανοχή στον ναρκωτουρισμό».
grndefwe1 grndefwe2
Όπως ανέφερε η δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, στο Flashnews.gr: «Κάτοικοι, παραθεριστές και δήμος, αντιδρούμε στο να γίνει το νησί προορισμός ναρκωτουρισμού. Υπάρχει πανό στο λιμάνι, αφίσες ενώ γίνεται και ενημέρωση των επισκεπτών. Η κρίση βοηθά στην έξαρση των ναρκωτικών, επειδή οι πολίτες είναι ευάλωτοι.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε επειδή έχει αρχίσει να διαμορφώνεται γενικά η αντίληψη στον κόσμο και να περνάει αυτό, είτε σε ιστότοπους, είτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Γαύδος είναι το νησί των απόλυτων ελευθεριών με ανοχή στα πάντα. Δεν είναι έτσι. Δεν είμαστε δεκτικοί και απόλυτα ανεκτικοί σε όλα».

Με αυτόν τον τρόπο κάτοικοι και δήμος θέλουν να κάνουν κατανοητό ότι το νησί παραμένει όμορφο στη φυσική και αγνή ομορφιά του σε καμία όμως περίπτωση η αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει δεν πρέπει να συγχέεται με την ασυδοσία.

grndefwe4grndefwe3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου