Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Βιβή Ποταμούση: «Η συναυλία στο Κάστρο της Βολισσού, δίνει τη δυνατότητα τουριστικής αξιοποίησής του»

Τώρα χρειαζόμαστε μια μελέτη, αρχιτεκτονική και στατική ώστε να μπορέσει το Κάστρο της Βολισσού, να ενταχθεί σ' ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

«Έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής, που είχα. Αναφέρομαι στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση που έγινε χθες Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, στη συναυλία του Παντελή Λύκου στο Κάστρο της Βολισσού».

Αυτό μας είπε η εντεταλμένη σύμβουλος της Αμανής Βιβή Ποταμούση, και ανέφερε:...

«Αφού ως Δήμος επισκευάσαμε το εξωτερικό φωτισμό του Κάστρου (και ευχαριστώ τον Γιώργο Καραμανή, αντιδήμαρχο Περιουσίας, υπεύθυνος για θέματα ηλεκτροφωτισμού, για τη συμβολή του) ο οποίος είχε τεράστιες ζημιές, σε καλωδιώσεις, φωτιστικά σώματα, και άναψε και πάλι εξωτερικά όπως ήταν από την αρχή, στη συνέχεια αρχίσαμε μια συνεργασία με τον Παντελή Λύκο, ο οποίος ήταν πολύ θετικός σχεδόν το πρότεινε, να έρθει στην Αμανή να κάνουμε μια συναυλία. Όταν του είπα να έρθει στο Κάστρο της Βολισσού να κάνουμε τη συναυλία εκείνος ενθουσιάστηκε.

Δείτε σχετικό βίντεο

Κάναμε το αίτημα στην Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου, πήραμε τις αδειοδοτήσεις, μπήκαμε με τα παιδιά από την καθαριότητα, εθελοντικά -εργάστηκαν εκτός ωραρίου- και εκεί ενεπλάκη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού ο οποίος έχει ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να βοηθούν και η εκδήλωση πήγε πολύ καλά».

Αξιοποίηση Κάστρου Βολισσού

Η Βιβή Ποταμούση,  στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προοπτική που ανοίγετε τώρα μπροστά μας, όσον αφορά την τουριστική αξιοποίηση του Κάστρου της Βολισσού:

«Για μένα ήταν μια εκδήλωση που μας ανοίγει ένα παράθυρο, ώστε να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το Κάστρο της Βολισσού ως ένα επιπλέον τουριστικό και πολιτιστικό χώρο της περιοχής.

Αυτό που μένει είναι να μπορέσουμε να βρούμε τα χρήματα για να γίνει μια μελέτη, αρχιτεκτονική και στατική, ώστε να μπορέσει το Κάστρο να ενταχθεί σ' ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου