Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Εκρηκτικό κλίμα στο Αιγαίο: Η Άγκυρα προκαλεί - Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απαντά!

Εκρηκτικό κλίμα στο Αιγαίο: Η Άγκυρα προκαλεί - Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία απαντά!Η τουρκική προκλητικότητα δεν παίρνει άδεια τον Αύγουστο και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται ως συνήθως.

Τέσσερα ζευγάρια τουρκικών μαχητικών F-16, εκ των οποίων δύο ζευγάρια οπλισμένα, συν μια τριάδα –άοπλων– μαχητικών του ιδίου τύπου, παραβίασαν σήμερα επτά φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο ενώ προέβησαν και σε οκτώ παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας.

Για την αναγνώριση και αναχαίτισή τους η Πολεμική Αεροπορία σήκωσε...
13 μαχητικά επιφυλακής F-16C (ένα μαχητικό ματαίωσε λόγω βλάβης αλλά εκτέλεσε κανονικά το επόμενο scramble) πραγματοποιώντας συνολικά δύο εξόδους από την Λήμνο, δύο από την Σκύρο και μια από το Καστέλι.

Τα 11 τουρκικά τζετ μπήκαν στο ελληνικό FIR σε… δόσεις: τα δύο ζεύγη και η τριάδα της «πρωινής βάρδιας» αναχαιτίσθηκαν από τρία ζευγάρια ελληνικών μαχητικών ενώ οι «απογευματινοί» (ένας σχηματισμός δύο αεροσκαφών) εισήλθαν στις 6:50 μμ από Χίο-Σάμο και αναχαιτιζόμενα βγήκαν… κακήν κακώς από Λήμνο-Λέσβο.

Ένα ακόμη ζευγάρι τουρκικών F-16 που μπήκε απρόσκλητο στο Athinai FIR ανατολικώς της Ρόδου, αναχαιτίσθηκε από ένα ελληνικό F-16 που απογειώθηκε από το Καστέλι.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Αεροπορία δεν ήταν παρούσα μόνο στο Αιγαίο δίνοντας την δέουσα απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις.

Στον άλλο «πόλεμο» που διεξάγει κάθε καλοκαίρι, η Π.Α απογείωσε δύο πυροσβεστικά CL-215, τέσσερα CL-415 και έξι «μικρά» PZL M-18 Dromader τα οποία συμμετείχαν σε επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης σε διάφορα μέρη της Ελλάδας...ενώ η Αεροπορία Στρατού σήκωσε σήμερα τέσσερα Chinook σε επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης. [Μερικοι όμως υποστηρίζουν οτι  "η συμμετοχή του στρατού στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της χώρας ήταν... μηδαμινή"].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου