Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τετάρτη 9/8 στη Χίο

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 20 έως 34 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 22 έως 39, στην Κεντρική Ελλάδα από 25 έως 39 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 25 έως 40, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 38, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 33 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν λίγο.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τετάρτη 9/8, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
27 έως 35 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Καλό και ζεστό καιρό περιμένουμε στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά κατά περιόδους σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης και στα νότια τμήματα του νομού θα κυμανθεί από 28 έως 36 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 28 έως 36 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση 
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα την ημέρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 38 και κατά τόπους έως 39 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα ηπειρωτικά από 22 έως 39 βαθμούς κελσίου. Στο Ιόνιο από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και στα ορεινά της Πελοποννήσου .
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 38 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου