Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Ο καύσωνας είναι εδώ! Με σύννεφα ο καιρός στη Χίο σήμερα Σάββατο 5/8


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Ρόδο περιμένουμε σήμερα Σάββατο 5 Αυγούστου 2017. Παράλληλα, το μελτέμι θα διατηρηθεί στο Αιγαίο, ενώ στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 24 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 35 βαθμούς), 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο σήμερα μετά το μεσημέρι, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από... 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 6/8, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 29 έως 36 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως το πρωί περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.
 Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με παροδικές αραιές νεφώσεις και αρκετή ζέστη περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι:  Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 24 έως 31 και στη Νότια Κρήτη τοπικά 33 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι:  Μεταβλητοί 2 με 3 και στα Ανατολικά πρόσκαιρα Βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Aίθριος
Άνεμοι:  Μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο Βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα Ηπειρωτικά 19 έως 39 βαθμούς και κατά τόπους 40 βαθμούς κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι:  Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Γενικά ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 και κατά τόπους τους 41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου