Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Βροχή προβλέπεται για σήμερα Τρίτη 22/8 στη Χίο

Νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, και το Αιγαίο αναμένονται σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου 2017. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι θα σημειωθούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, και το βόρειο Αιγαίο. Σταδιακά και έως πριν το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Από το μεσημέρι και έως αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά ηπειρωτικά της δυτικής χώρας, ενώ τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι θα σημειωθούν κυρίως στη Θράκη, την Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 20 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 33.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από νωρίς το πρωί θα ενισχυθούν και θα γίνουν βόρειοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και παροδικά το μεσημέρι και απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχερός θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από... 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 23/8, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από νωρίς το πρωί θα ενισχυθούν και θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για παροδικές βροχές έως και το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες οι οποίες έως το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως στην Κρήτη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι και βελτίωση από το βράδυ. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως στη Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 23-8-2017
Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα νότια και σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα στις Σποράδες, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου