Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Κυριακή 13/8 στη Χίο

Βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονίας και στη Θράκη, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου 2017. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και πιθανόν της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 32, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 35 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 19 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 32 βαθμούς με εξαίρεση τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά στα δυτικά πελάγη σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα βόρεια πελάγη σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από... 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 24 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 14/8, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 32 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς, και πιθανόν τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων, κυρίως στα ανατολικά τμήμα του νομού, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα Βόρεια τις μεσημβρινές και απόγευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα Βόρεια Βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 μέχρι 32 βαθμούς κελσίου.
 
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα Βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρηνές και απογευματινές ώρες στις Βορειότερες περιοχές με σποραδικούς όμβρους στη Θεσσαλία κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου