Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Η προθεσμία και τα πρόστιμα για τα POS

Η προθεσμία και τα πρόστιμα για τα POSΣτις επόμενες 19 ημέρες, 85 επαγγελματικές κατηγορίες θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει τα μηχανήματα

Αντιμέτωποι με πρόστιμο 1,500 ευρώ κινδυνεύουν να βρεθούν 30.000 με 40.000 επιχειρήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι δεν θα εγκαταστήσουν μηχανήματα αποδοχής καρτών (POS) εντός της προθεσμίας, η οποία εκπνέει στις...
27 Ιουλίου.

Οι ελεγκτικές Αρχές, αναφέρει η «Real News», αναμένεται να προχωρήσουν σε ένα μπαράζ εξονυχιστικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν προμηθευτεί POS οι επαγγελματίες που υποχρεούνται να το κάνουν. Στις επόμενες 19 ημέρες, 85 επαγγελματικές κατηγορίες, όπως υδραυλικοί, καταστήματα λιανικής πώλησης αγαθών και ενοικίασης οχημάτων, ιδιοκτήτες συνεργείων, ηλεκτρολόγοι, φαρμακεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία, κάβες, κομμωτήρια, καταστήματα με καπνικά προϊόντα, φροντιστήρια, κλινικές, ιατρεία, καθώς επίσης αρχιτεκτονικά, λογιστικά και δικηγορικά γραφεία θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει POS.

Τις τελευταίες ημέρες, εξηγεί η εφημερίδα, παρατηρείται το αδιαχώρητο στις τράπεζες από επαγγελματίες που σπεύδουν να προμηθευτούν τα μηχανήματα και προσθέτει ότι περίπου 400.000 είναι οι επαγγελματίες που θα πρέπει να προμηθευτούν το POS, εν των οποίων σχεδόν 300.000 τα έχουν εγκαταστήσει ήδη στις επιχειρήσεις τους.

Εκκρεμούν στις τράπεζες 65.000 με 70.000 αιτήσεις για προμήθεια POS. Καθημερινά υπολογίζεται ότι γίνονται περίπου 1.500 αιτήσεις. Το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ, ωστόσο εάν κάποιος το πληρώσει μέσα σε διάστημα ενός μήνα, θα καταβάλει 750 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου