Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Δέσμευση λογαριασμών και κατάσχεση άυλων τίτλων της ΑΕΠΙ με εντολή εισαγγελέα

Δέσμευση λογαριασμών και κατάσχεση άυλων τίτλων της ΑΕΠΙ με εντολή εισαγγελέαΗ έρευνα αφορά στα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας κ.ά.

Σε «μπλόκο» των τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεση άυλων περιουσιακών στοιχείων της ΑΕΠΙ, μέχρι του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση, η οποία έγινε στο πλαίσιο της...
εισαγγελικής έρευνας σχετικά με ενδεχόμενη κακοδιαχείριση, αφορά μεταξύ άλλων και τις διασφαλίσεις εξαιτίας μη εξυπηρέτησης δανείου της Eurobank ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Μάρτιο οι αρμόδιες αρχές δέσμευσαν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες των μελών του ΔΣ της ΑΕΠΙ.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα αφορά στα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών είχε σχηματίσει δικογραφία από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την υπόθεση, μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο, ζητώντας από τη ΦΑΕ Αθηνών την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015.

Ωστόσο, μετά το πόρισμα που συντάχθηκε για τα οικονομικά, το οποίο έδειξε «τρύπα» 50 εκατ. ευρώ και μισθούς που έφθαναν ακόμη και τις 52.000 ευρώ μηνιαίως, πλέον το Δ.Σ της ΑΕΠΙ ελέγχεται και ποινικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου