Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Τσαμπουκάδες παντού από τους Τούρκους! - Στέλνουν το Τσεσμέ στο Καστελόριζο

Τσαμπουκάδες παντού από τους Τούρκους! - Στέλνουν το Τσεσμέ στο Καστελόριζο- Σήμερα έχουν προγραμματίσει άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου
- Βγάζουν το Τσεσμέ μεταξύ 22 και 25 Ιουλίου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!
- Την Τρίτη τα έβαλαν ακόμα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρενοχλώντας το ελικόπτερο που τον μετέφερε στα ακριτικά μας νησιά


Την Τρίτη παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον υπουργό Αμυνας σε...
Ρόδο, Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο. Και δεν πρόκειται να σταματήσουν πυροδοτώντας ένταση σε κάθε γωνιά του Αιγαίου. Όπως μεταδίδει το mignatiou.com, η Κύπρος είναι μόνο το ένα σημείο που επιλέγει για να προκαλεί η γειτονική μας χώρα. Τώρα, μεταφέρει και την ένταση στο Καστελόριζο και μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν την NAVTEX 710/17 με την οποία ανακοινώνουν ότι το σκάφος TCG Cesme θα πραγματοποιήσει επιστημονική έρευνα στο διάστημα 22-25 Ιουλίου «εκτός ξένων χωρικών υδάτων» σε μια περιοχή που ορίζεται από συντεταγμένες που επικαλύπτουν μέρος της Ελληνικής περιοχής ευθύνης για έκδοση NAVTEX και αφορούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η περιοχή που βρίσκεται σε διεθνή ύδατα είναι νότια του Καστελόριζου και μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου στο τμήμα εκείνο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το οποίο αμφισβητεί ευθέως η Τουρκία και μάλιστα για σημεία της περιοχής αυτής έχει δημοσιευθεί από το 2012 στην τουρκική Εφημερίδας της Κυβέρνησης «άδεια» παραχώρησης ερευνών στην τουρκική κρατική εταιρία ΤΡΑΟ. Η πραγματοποίηση «επιστημονικών ερευνών» δεν απαιτεί την προηγουμένη άδεια του παράκτιου κράτους, πάρα μόνο γνωστοποίηση ώστε να εκδοθούν οι απαραίτητες NAVTEX για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια εδώ: Το Τσεσμέ δεν έκανε αναγγελία ερευνών και δεν ζήτησε την έκδοση των Αναγγελιών από τις Ελληνικές Αρχές αλλά από τις Τουρκικές. Τι δειχνει αυτό; Δείχνει ξεκάθαρη προσπάθεια αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων.

Επίσης, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου έχει εξαγγείλει για σήμερα η Τουρκία και την πραγματοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά με την ΝΟΤΑΜ Β1899/17.

Οι ελληνικές Αρχές αντέδρασαν την Τρίτη και με την ΝΟΤΑΜ Α1716/17 δηλώνοντας ότι μέρος της δεσμευμένης περιοχής βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών οπού μόνες αρμόδιες Αρχές είναι οι ελληνικές και συνεπώς την τουρκική άσκηση στο μέρος της που αφορά το FIR Αθηνών είναι παντελώς άκυρη.

Η Τουρκία επέμεινε στην πραγματοποίηση της άσκησης και με την ΝΟΤΑΜ Α3444/17, αμφισβητώντας τα όρια του FIR Αθηνών στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

ΠΗΓΗ: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου