Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Οι λιμενικοί της Χίου έχουν χάσει την ...μπάλα

Λειτουργούν με υπερβάλλοντα ζήλο  που ξεπερνά τα ...εσκαμμένα

Οι λιμενικοί στη Χίο, οδηγούμενοι από τον επικεφαλής του τοπικού σταθμού Χρήστο Φραγκιά, έχουν χάσει την ...μπάλα.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Ένα απαράδεκτο γεγονός συνέβη προχθές το απόγευμα στην προκυμαία του νησιού μας, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ένα νησί που έχει κτυπηθεί αλύπητα από τη λαίλαπα των λαθρομεταναστών που το έχουν κατακλείσει με αποτέλεσμα να έχει...
υποστεί τεράστια ζημιά στον τουρισμό, έρχεται να δεχθεί και κτυπήματα εκ των έσω.

Λιμενικοί και αστυνομικοί, φόρεσαν χθες το απόγευμα χειροπέδες σε ελληνοαμερικανό, γιατί οδηγούσε στην προκυμαία μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο.

Καλώς ή κακώς, οι ελληνοαμερικανοί, Χιώτες, δεύτερης και τρίτης γενιάς, επισκέπτονται το νησί μας, το στηρίζουν με κάθε τρόπο, ενισχύοντας την τοπική κοινωνία, εμπορικά μαγαζιά, αλλά και όλες τις μορφές ελεύθερους επαγγελματίες, αφού οι περισσότεροι επισκευάζουν ή κατασκευάζουν  εξ αρχής τα σπίτια τους.


Ο νόμος προβλέπει την επιβολή προστίμου μετά τη βεβαίωση της παράβασης μέσω της κλήσης που ...κόβει το όργανο. για τέτοιες περιπτώσεις. Οι χειροπέδες χρησιμοποιούνται σε υψηλού κινδύνου περιπτώσεις.

Διαβάστε σχετικά τι αναφέρεται σε σχετικό Forum αστυνομικών  για τις χειροπέδες.

 Ο υπερβάλλον ζήλος για το φαίνεσθαι μιας υπηρεσίας, δημιουργεί το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Ο κόσμος δεν είναι γεμάτο βλάκες, όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν.

Για να ξεχωρίσουν στην ιεραρχία κάποιοι υπερβαίνουν των καθηκόντων τους και κάνουν πράγματα που τους εκθέτουν. Και βέβαια την ευθύνη έχει πάντα ο επικεφαλής της υπηρεσίας.

Για την ιστορία, ο ελληνοαμερικανός, οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο, ο οποίος αφού έδωσε εξηγήσεις, ζήτησε συγγνώμη, του δόθηκε κλήση για την παράβαση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η βόλτα στην προκυμαία 
με υπηρεσιακό όχημα
Με την ευκαιρία θα πρέπει να αναφερθούμε και στο τρόπο με τον οποίο καθημερινά, ζευγάρι λιμενικών κάνει περιπολία στην προκυμαία, για να διώχνει τα αυτοκίνητα, που παράνομα σταματάνε εκεί.

Η στάθμευση στο δρόμο της προκυμαία, πέρα από δύο τρία σημεία, στα οποία προβλέπεται για μικρό χρονικό διάστημα, απαγορεύεται.

Για το λόγο αυτό, λιμενικοί παίρνουν ένα όχημα (από τα γκρι τζιπάκια της υπηρεσίας) και κάνει τη βόλτα στην προκυμαία. Όπου δει σταματημένο αυτοκίνητο, το πλευρίζει και κάνει παρατήρηση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στενεύει το δρόμο και να δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα στη διέλευση των αυτοκίνητων από την προκυμαία, απ' ότι δημιουργεί το αυτοκίνητο, που έχει σταματήσει, έστω και παράνομα.

Για να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα πρέπει οι περιπολίες των λιμενικών, να είναι πεζές και όχι με όχημα της υπηρεσίας.

Αν υπάρχει σοβαρός επικεφαλής εκεί. ας δει τα προβλήματα και ας δώσει περισσότερες λύσεις, απ' ότι ...συνεντεύξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου