Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ανεβάζει το θερμόμετρο η Τουρκία - Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο

Με μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου η Άγκυρα διατηρεί την ένταση στο Αιγαίο μετά απο την προκλητική στάση της απέναντι στη παρουσία του Πρόεδρου τη Δημοκρατίας στο Αιγαίο νωρίτερα σήμερα.

Συγκεκριμένα ένας σχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενος απο 2  F-16 και 2 F-4 προέβη σε 27 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στον...
ελληνικό εναέριο χώρο από Λέσβο - Χίο και εξήλθαν απο Σάμο - Κω. Για την αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών "σηκώθηκαν" δύο F-16 απο Σκύρο.

Πάντως 2 από τις παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ζεύγος F-4 στις 10:23 πάνω απο το Μακρονήσι και τη νήσο Ανθρωποφάγοι (στο συγκρότημα ν. Φούρνων) σε ύψος 8.900 ft.

Οι προκλήσεις είναι «ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας»: την ευθεία αυτή απάντηση προς την Τουρκία έστειλε από το Εθνικό Φυλάκιο Παναγιάς από το Αιγαίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Μια απάντηση που δίδεται σε συνέχεια των τουρκικών προκλήσεων τόσο χθες όσο και σήμερα, καθώς από την άλλη πλευρά υπήρξαν προειδοποιήσεις ότι το αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα Πρόεδρο πετά πάνω στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ
- ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 19η ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 F-16 & 2 F-4)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : -
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 4
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 1
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 27
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ KAI ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
1. 2 από τις παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ζεύγος F-4 την 1023 άνωθεν ν. Μακρονήσι και ν. Ανθρωποφάγοι (στο συγκρότημα ν. Φούρνων) σε ύψος 8.900 ft.
2. Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου