Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Καιρός: Από τη "Μέδουσα" στη "Χάρυβδη"! Βγάλτε τα μακρυμάνικα, πάρτε ομπρέλα

Καιρός: Από τη `Μέδουσα` στη `Χάρυβδη`! Βγάλτε τα μακρυμάνικα, πάρτε ομπρέλαΠλημμύρες και προβλήματα σε Αγρίνιο και Πτολεμαΐδα ήδη
- "Αλλάζει"… ρότα προς τα νότια η "Μέδουσα" και αναμένεται να πλήξει όλη τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες
- Έντονες βροχοπτώσεις κατά τόπους θα φέρει και το χαμηλό "Χάρυβδη"
- Δεν αποκλείεται να ρίξει 200 χιλιοστά βροχής στο Πήλιο!
- Σε επίπεδα… Οκτώβρη η θερμοκρασία, στα ορεινά θα χρειαστεί μακρυμάνικο!


Από τη μια η "Μέδουσα" που φέρνει βροχές και καταιγίδες και από την άλλη το χαμηλό "Χάρυβδη" που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη (και μούσκεμα) τη ζωή των κατοίκων πολλών περιοχών τις...
επόμενες ώρες. Από το βράδυ της Κυριακής (16.07.2107) προς τη Δευτέρα αναμένονται οι πιο έντονες βροχοπτώσεις.

Όχι πως η… "Μέδουσα" δεν έχει δείξει ήδη τα δόντια της. Στην Πτολεμαΐδα, πολλά σπίτια πλημμύρισαν ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Δεν έλειψαν και οι πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων, με την πυροσβεστική να δέχεται 42 κλήσεις για άντληση υδάτων και τέσσερις κλήσεις για κοπές δέντρων.

Στο Αγρίνιο και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία, βροχόπτωση συνοδευόμενη από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, σάρωσαν ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους!

Η Μέδουσα… μετατοπίζεται
Σύμφωνα με το northmeteo.gr, η Μέδουσα θα μετατοπιστεί κατά 150-200χλμ νοτιότερα και αυτό θα φέρει αλλαγές ως προς τις περιοχές που θα επηρεαστούν. Στο επίκεντρο των περιοχών όπου η κατάσταση θα είναι δύσκολη μπαίνει όλη η Θεσσαλία, κυρίως η ανατολική, η Πιερία, η Εύβοια και οι Σποράδες αλλά όχι στην ένταση που φαινόταν χθες.

Εκτός της ζώνης έντονων φαινομένων βγαίνει η Χαλκιδική και η κεντρική Μακεδονία. Δύσκολη αναμένεται η αποψινή νύχτα και κυρίως το πρωί της Δευτέρας (17.07.2017) για τον Βόλο, όπου αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές. Πολύ νερό φαίνεται και για την Λάρισα, από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα, περίπου.

Αξιόλογες καταιγίδες μέσα στην Δευτέρα αναμένονται και στην Αττική, κατά τόπους. Στη Θεσσαλονίκη, ο Βαρδάρης θα ενισχυθεί και συγχρόνως θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα μέχρι και αργά τα μεσάνυχτα. Οι καταιγίδες αυτές, φαίνεται να διατηρούνται μέχρι το πρωί της Δευτέρας, με τάση εξασθένησης, μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και γρήγορα θα σταματήσουν.

Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα Οκτώβρη και μάλιστα το πρωί Δευτέρας θα χρειαστεί και μακρυμάνικο, ειδικά στις πιο ορεινές περιοχές!

Η Χάρυβδη και τα… χιόνια!
Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει ότι το χαμηλό "Χάρυβδη" θα φέρει κατά τόπους πολύ έντονες βροχοπτώσεις. Όπως τονίζει, τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα εστιάζουν τις Σποράδες ως την περιοχή με τα πιθανώς μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά της διάρκεια κυρίως των πρωινών ωρών της Δευτέρας.

Ωστόσο, σημειώνει ότι οι ισχυροί άνεμοι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ο γνωστός μετεωρολόγος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να "βγάλει" 200 χιλιοστά βροχής στη Ζαγορά Πηλίου και τις Σποράδες μόνο με 40-50 χιλιοστά βροχής από το ξημέρωμα έως και βράδυ της Δευτέρας. Χθες, σε άλλη ανάρτησή του, ο Σάκης Αρναούτογλου είχε προβλέψει πως ίσως τη Δευτέρα στον Όλυμπο να ρίξει ακόμη και χιόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου