Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Σε ρόλο... εφοριακού οι καταναλωτές – Εφαρμογή στο κινητό θα ελέγχει τις αποδείξεις

Σε ρόλο... εφοριακού οι καταναλωτές – Εφαρμογή στο κινητό θα ελέγχει τις αποδείξεις- Νέα ''όπλα'' στο κυνήγι της φοροδιαφυγής
- Τους καταναλωτές ''επιστρατεύει'' η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
- Εφαρμογή στο κινητό θα ''σκανάρει'' αποδείξεις


Τους καταναλωτές σχεδιάζει να επιστρατεύσει στο κυνήγι της φοροδιαφυγής η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Το σχέδιο είναι απλό.

Οι καταναλωτές θα μετατραπούν σε ελεγκτές των αποδείξεων με μία απλή εφαρμογή στο κινητό τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι...
η ΑΑΔΕ προετοιμάζει μια εφαρμογή που θα έχουν στο κινητό τους οι καταναλωτές και θα μπορούν σε λίγα δευτερόλεπτα να ελέγχουν αν η απόδειξη που πήραν από το κατάστημα είναι γνήσια ή πλαστή.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη μέσω κινητών τηλεφώνων και οι πολίτες όταν θα λαμβάνουν μια απόδειξη, θα μπορούν να διαπιστώσουν σε χρόνο μερικών δευτερολέπτων αν έχει εκδοθεί από νόμιμα δηλωμένη ταμειακή μηχανή, αν η εταιρεία υφίσταται ή πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα.

Με τη νέα εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα, ο έλεγχος των αποδείξεων θα γίνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Και βέβαια αυτό που επιδιώκει η ΑΑΔΕ είναι οι καταναλωτές όχι μόνο να ελέγχουν τις αποδείξεις που παίρνουν αλλά και να ενημερώνουν τις φορολογικές αρχές για παρατυπίες και «ύποπτες» δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου