Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ηλιοφάνεια σήμερα Τετάρτη 26/7 στη Χίο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, ενώ παράλληλα σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι δυτικοί άνεμοι.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 17 έως 28 βαθμούς), 25 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά τμήματα από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και μετά το απόγευμα στα δυτικά τμήματα ισχυροί 6 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις, στο Κεντρικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ηλιοφάνεια προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη 26/7 στη Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
28 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 24 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Λέσβος
Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στη Λέσβο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Κως
Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Κω. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, όπου τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα στραφούν σε νότιους μέτριους 4-5 μποφόρ και το βράδυ σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και σταδιακά στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και στην Κρήτη 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοότερα τμήματα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και κατά τόπους στα νότια 37 βαθμούς Κελσίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου