Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ηλιοφάνεια σήμερα Δευτέρα 24/7 στη Χίο

Καλό καιρό και πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 35 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 39, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 39 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 39 βαθμούς, στις Σποράδες από 22 έως 30, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 22 έως 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 μ5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα μετά το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
25 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 25/7, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Κως
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε στην Κω. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς.

Λέσβος
Ηλιοφάνεια και ζέστη θα επικρατήσει στη Λέσβο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς.

Αττική
Ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τμήματα του νομού και ανατολικά παράλια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου..

Θεσσαλονίκη
Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Βορειάδες έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.
Κυκλάδες, Κρήτη
Βορειάδες έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγη συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα και άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καλός καιρός με ανέμυς μεταβλητούς έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς και στην Ηπειρο η ελάχιστη τοπικά 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολή Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγη συννεφιά στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς και κατά τοπους στα νότια έως 38 βαθμούς.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου