Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανεγκέφαλοι των λιμενικών αρχών έριξαν 20 βολές σε τουρκικό πλοίο! Εκνευρισμός στην Άγκυρα, τεράστιες διαστάσεις το θέμα!

-Βολές των λιμενικών αρχών σε τουρκικό φορτηγό πλοίο βάζουν σε περιπέτεια την Ελλάδα
-Πρώτο θέμα σε όλα τα τουρκικά Μέσα!
-Οι Τούρκοι θεωρούν πως το πλοίο τους κινούταν σε διεθνή ύδατα
-Συνδέουν το επεισόδιο με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μιλούν για τεχνητή ένταση με εντολές από Βερολίνο!

Σύμφωνα με tweets από την Τουρκία που επιβεβαιώνονται πλέον από όλα τα Μέσα της χώρας που έχουν διακόψει τη φυσιολογική ροή του προγράμματός τους, Ελληνική Ακτοφυλακή έριξε προειδοποιητικές βολές κατά φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας, καθώς ο καπετάνιος του...
αρνήθηκε να ακολουθήσει τις εντολές για έλεγχο! Κάποια Μέσα αναφέρουν πως το φορτηγό πλοίο έχει δεχθεί περισσότερες από 20 σφαίρες!

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το πλοίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, κατευθυνόμενο στη Νικομήδεια (Izmit) και επιβεβαιώνουν ότι ο καπετάνιος του φορτηγού αρνήθηκε να υπακούσει στις ελληνικές εντολές (καθως ακολουθούσε την νορμάλ διαδικασία και ουδέποτε στο παρελθόν του είχε ζητηθεί έλεγχος) και ότι αμέσως ενημέρωσε τον τουρκικό θάλαμο επιχειρήσεων για τις βολές της Ελληνικής Ακτοφυλακής!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι Τούρκοι στέλνουν δύο δικά τους πλοία της Ακτοφυλακής στην περιοχή, ενώ σε ορισμένα Μέσα ζητούν να κηρύξει η Τουρκία αμέσως πόλεμο στην Ελλάδα!

Επίσης, εχθρικά δημοσιεύματα στα Μέσα Δικτύωσης της Τουρκίας που δεν φτάνουν σε επίπεδα… πολέμου, απαιτούν τουλάχιστον να βυθιστεί το πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Κάποιοι επίσης θεωρούν πως το συμβάν είναι κατευθυνόμενο από τη Γερμανία και πως συνδέεται με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Πριν από λίγο η Ελληνική Ακτοφυλακή απάντησε θέλοντας να ρίξει τους τόνους, εξηγώντας πως υπήρχε πληροφορία για ναρκωτικά και γι′ αυτό υπήρξε τόση αναστάτωση και σε καμία περίπτωση για να δημιουργηθεί θερμό επεισόδια:

Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου  μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος.

Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές, χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του.

Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής.

Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.

Θα έπρεπε οι ηλίθιοι της 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου