Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Πέμπτη 20/7 στη Χίο

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017. Το μεσημέρι ωστόσο κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 18 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος 
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Πέμπτη 20/7 το πρωί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
24 έως 30 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 21/7, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν, με αίθριο καιρό, αύξηση της θερμοκρασίας στους 33 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 29 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Λέσβος
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε την Πέμπτη στη Λέσβο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Αττική
Ηλιοφάνεια περιμένουμε στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου