Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο 15/7 στη Χίο

Σήμερα Σαββάτο 15 Ιουλίου αναμένεται γενικά άστατος καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Θεσσαλία και την Μακεδονία. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Στη συνέχεια οι νεφώσεις θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα καθώς και το βόρειο Ιόνιο και Αιγαίο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ορεινά όλης της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε πολλές πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία στην Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την Στερεά από 21 έως 36 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 30 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 36 βαθμούς. Σημειώνεται ότι τοπικά στη νότια Κρήτη και τη Ρόδο η μέγιστη θα φτάσει τοπικά τους 38 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά όπου θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι στα βόρεια θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Σάββατο 15/7, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 34 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Λέσβος
Στη Λέσβο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται έως το ξημέρωμα και μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός:  γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 36 βαθμούς Κέλσιου.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός:  αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κέλσιου.




Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία πάλι από το μεσημέρι, ενώ τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση προς το βράδυ στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός:  γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός:  στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 16-7-2017
Καιρός:  στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά
αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι όποιες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και κυρίως στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου