Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Δευτέρα 10/7 στη Χίο

Με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεκινήσειη ημέρα σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγοι όμβροι ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 34 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 20 έως 32 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι τοπικά το βράδυ σε ισχυρούς, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Δευτέρα 10/7, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
28 έως 34 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 29 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Λέσβος
Στη Λέσβο περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς.

Αττική
Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά και τα νότια 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Τρίτη 11/7/2017
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τιθς μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. 
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 τοπικά στο ανατολικό Αιγαίου 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε άνοδο κυρίως στα δυτικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου