Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Προκαλεί ξανά στο Αιγαίο η Τουρκία με δύο μαχητικά F4

Προκαλεί ξανά στο Αιγαίο η Τουρκία με δύο μαχητικά F4Δεν πέρασαν καλά καλά δύο μέρες απο την επίσκεψη Γιλντιρίμ και τις υποσχέσεις... καλής γειτονίας και η "καλή γείτονας" Τουρκία στέλνει δυο μαχητικά F4 πάνω απο το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα σήμερα 21 Ιουνίου ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F/4 εισήλθε στο...
FIR Αθηνών στις 11:15 π.μ. , στις 11:39  π.μ. πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν του Μακρονησίου και της νήσου Ανθρωποφάγοι [Νοτίως Φούρνων] στα 10000 FT.

Τα τουρκικά αεροσκάφη που αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11:50 όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

«Οι προκλήσεις και η παραβατικότητα της Τουρκίας δεν βοηθούν στη θετική ατζέντα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ τη Δευτέρα και σημείωσε πως το Αιγαίο πρέπει να παραμείνει μία θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας.

Όπως επισήμανε, με τον Τούρκο πρωθυπουργό συμφώνησαν να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, ώστε να προλαμβάνονται εντάσεις και όχι να καταστέλλονται.

Εν τω μεταξύ χθες η Άγκυρα έδωσε ρεσιτάλ... διακριτικότητας στο Αιγαίο, αφού έστειλε (μόνο) ένα ελικόπτερο για να μην αφήσει να κρυώσει το θερμό κλίμα που συντηρεί αδιαλείπτως στο Αρχιπέλαγος η Άγκυρα -για τους δικούς της στρατηγικούς, όπως νομίζει, λόγους.... Δεν κράτησε για πολύ όμως....
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου