Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Επαγγέλματα που θα σου ανοίξουν "πόρτες" στην αγορά εργασίας

Επαγγέλματα που θα σου ανοίξουν `πόρτες` στην αγορά εργασίαςΝησιά, παραλίες, ήλιος, φιλοξενία, ιστορία, μαγευτικά τοπία, πλούσιες γεύσεις και ασφάλεια συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό που φέρνει την Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Δεν είναι τυχαίο που ο τουρισμός παραμένει ο κεντρικός πυλώνας της οικονομίας, με εκατομμύρια τουρίστες να κάνουν κάθε χρόνο το πέρασμά τους από τη χώρα μας για να απολαύσουν ξέγνοιαστες στιγμές στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με στοιχεία της ολλανδικής στατιστικής υπηρεσίας, η Ελλάδα αποτελεί πλέον και τον...
φθηνότερο από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, κάτι που έρχεται να προστεθεί στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και αναμένεται να οδηγήσει σε νέο ιστορικό ρεκόρ από αφίξεις και έσοδα. Παράλληλα, το αίσθημα ανασφάλειας που καλλιεργείται από τα αδιάκοπα τρομοκρατικά χτυπήματα σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, με τις διεθνείς εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τουριστικό χάρτη.

Χωρίς αμφιβολία ο τουρισμός αναμένεται για μια ακόμα χρονιά να στηρίξει στις πλάτες του και να κρατήσει όρθια την εθνική οικονομία, δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. Ειδικά σε μια εποχή που η ανεργία στους νέους έχει ξεπεράσει το 35% και το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων συνεχίζει να αυξάνεται.

Χρειάζονται ωστόσο προσεκτικά σχεδιασμένα στρατηγικά βήματα από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο και στελέχη που να ανταποκρίνονται με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού στις αυξημένες απαιτήσεις. Σε μια περίοδο που οι θέσεις εργασίας έχουν εξελιχθεί σε... είδος υπό εξαφάνιση, η απάντηση για όσους θέλουν να ξεχωρίσουν στην αγορά εργσίας βρίσκεται στην εκπαίδευση, τη συνεχή επιμόρφωση αλλά και τον επαγγελματικό προσανατολισμό που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ.

Δεν είναι τυχαίο που πτυχιούχοι ειδικοτήτων με μικρή ζήτηση στην αγορά εργασίας αναγκάζονται να στραφούν σε νέα επαγγελματικά μονοπάτια. Αυτό όμως τη στιγμή που σε αρκετούς τομείς της οικονομίας τα ποσοστά ανεργίας είναι αρκετά χαμηλά ή σχεδόν μηδενικά, προσφέροντας στους νέους ευκαιρίες άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης με σημαντικές προοπτικές ανέλιξης και μισθολογικής αναβάθμισης. Συγκεκριμένα, η ζήτηση για εξειδικευμένα στελέχη στον χώρο του τουρισμού, καθώς και σε ειδικότητες όπως το ναυτιλιακό management και μία σειρά επαγγελμάτων που απορρέουν από αυτό, όπως τα logistics, είναι αυξανόμενη.

Οι δυνατότητες όσων δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού ενισχύονται μέσα από την τουριστική συνείδηση και σε αυτό ακριβώς εστιάζει το BCA College, που έχει διαμορφώσει ένα πρότυπο σπουδών σε συνεργασία με το Plymouth University, ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα πανεπιστήμια διεθνώς στον τομέα των τουριστικών σπουδών, αποτελώντας εδώ και δεκαετίες "φυτώριο" στελεχών του εγχώριου τουριστικού κλάδου. Γνωρίζοντας τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς εργασίας, προσφέρει στους σπουδαστές του ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο και πρακτικό προσανατολισμό ώστε από την πρώτη στιγμή να έχουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις πολυπόθητες θέσεις εργασίας του κλάδου.

Σε μια περίοδο που ο δείκτης ανεργίας αποτελεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη των νέων, χιλιάδες είναι εκείνοι που αναμένεται να στραφούν στις τουριστικές σπουδές για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο "πάσο" για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, δεδομένου μάλιστα ότι στον συγκεκριμένο κλάδο υπάρχει αυξημένη ζήτηση για καταρτισμένα στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου