Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ετοιμάζει το υπουργείο ΟικονομικώνΤι δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου

Προς παράταση, πιθανότατα έως τις 14 Ιουλίου, προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον realfm είπε ότι οι υπηρεσίες εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα φορέων και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση η υπουργός ξεκαθάρισε ότι...
δεν μπορεί να δοθεί μεγάλη παράταση.

Ακόμη, η κ Παπανάτσιου προσδιόρισε πως στο τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, η εξόφληση τους θα γίνει σε τέσσερις δόσεις από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο και ίσως να υπάρξει και πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

Σε ότι αφορά την ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, γεγονός που όπως είπε, θα επιφέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

«Θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις Περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε απαντώντας στο ερώτημα πότε θα είναι έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών:

«Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του χρόνου, όπως είναι και η δέσμευση που έχουμε».

Στο ερώτημα αν αλλάξουν οι αντικειμενικές θα αλλάξουν και οι συντελεστές ώστε να εισπράττεται από τον ΕΝΦΙΑ το ίδιο ποσό η κ. Παπανάτσιου απάντησε:

«Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα θα δούμε πως θα γίνει σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο».

Παράλληλα, η υφυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση, μετά τις 14 Ιουλίου, για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου