Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας οι πανελλαδικές στη Λέσβο

Αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας οι πανελλαδικές στη ΛέσβοΚανονικά από αύριο 15 Ιουνίου σε Χίο, Ψαρά, Οινούσσες, Λήμνο και Αγ. Ευστράτιο

Την αναβολή μέχρι νεοτέρας των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ στα εξεταστικά κέντρα της Λέσβου αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ωστόσο, οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της...
Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, δηλ, της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών, θα συνεχιστούν κανονικά από αύριο 15 Ιουνίου 2017.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η απόφαση πάρθηκε αφού συνυπολογίστηκαν η κήρυξη της Λέσβου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, οι ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν στο νησί λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, αλλά και η διαπίστωση της καταλληλότητας των εξεταστικών κέντρων της Χίου, κατόπιν αυτοψίας, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20108/13-6-2017 έγγραφο του Δήμου Χίου.

Τέλος, αναμένεται νεότερη ανακοίνωση στο επόμενο χρονικό διάστημα, για το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν.

Τραπεζικός λογαριασμός για τη βοήθεια των πολιτών
O δήμος Λέσβου, με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με αριθμό 415/545327-58 Υ/ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ με IBAN GR16 0110 4150 0000 4155 4532 758 για την ανακούφιση των πολιτών της Λέσβου που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Ο δήμος παρακαλεί κατά την κατάθεση να δηλώνονται αναλυτικά προσωπικά στοιχεία, για την έκδοση των νομίμων παραστατικών

Σε ξενοδοχεία μεταφέρθηκαν οι σεισμόπληκτοι της Βρίσας
Δεν λειτουργεί από χθες ο καταυλισμός που από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός στήθηκε, με τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού, στο γήπεδο του Πολιχνίτου, προκειμένου να φιλοξενήσει τους σεισμοπαθείς της Βρίσας.

Το βράδυ της 12ης Ιουνίου στον καταυλισμό φιλοξενήθηκαν συνολικά 60 άτομα. Μέχρι χθες το πρωί οι διαμένοντες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της περιοχής των Βατερών, της Νυφίδας και της Καλλονής.

Όπως σημειώνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη, οι διαμένοντες στα ξενοδοχεία έχουν εξασφαλισμένη διαμονή, πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και φάρμακα σε όποιον έχει ανάγκη, για 15 ημέρες.

Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, θα τους χορηγηθεί επίδομα ενοικίου. Οι υπόλοιποι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της Βρισάς, μένουν σε ιδιοκτησίες τους στην περιοχή των Βατερών ή φιλοξενούνται από συγγενείς τους στο άλλο νησί.

Σήμερα, εθελοντές μετά από επαφή με τον Δήμο Λέσβου, επισκέφθηκαν όλα τα ξενοδοχεία και διένειμαν είδη πρώτης ανάγκης σε όλους τους σεισμόπληκτους.

Κλείνουν το μεγάλο κάστρο και ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Αθανασίου
Έκλεισε από σήμερα το μεγάλο κάστρο της Μυτιλήνης, με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, «λόγω επικινδυνότητας αλλά και των παρατεταμένων σεισμικών δονήσεων».

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, οι σεισμικές δονήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές, οι οποίες χαρακτηρίζονται σοβαρές, ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Αθανασίου, μνημείο εκκλησιαστικής τέχνης του 18ου αιώνα.

Σαν αποτέλεσμα αυτών των ζημιών ο ναός κλείνει αρχικά για ένα 15ήμερο, προκειμένου να ελεγχθεί σε δεύτερο βαθμό. Σημειώνεται, ότι θα παραμένει ανοικτός μόνο για προσκύνημα, ενώ οι ενορίτες θα μπορούν να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (Αρμένη) στην περιοχή της Κουλμπάρας, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου