Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Αναμένεται παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Φορολογικές δηλώσεις-Τυπικά η προθεσμία εκπνέει αύριο, 30 Ιουνίου
-Εκκρεμούν 1,7 εκατ. δηλώσεις


Εν αναμονή αποφάσεων του οικονομικού επιτελείου για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με την αρχική προθεσμία να λήγει αύριο. Οι Ενώσεις Λογιστών και Φοροτεχνικών ζητούν «γενναία» παράταση πέραν των μέσων Ιουλίου, όπως προσανατολίζεται το υπουργείο οικονομικών.

«Περίπου 4,5 εκατ. δηλώσεις είχαν κατατεθεί έως χθες και απομένουν άλλα...
1,7 εκατ. Δεν επαρκεί το διάστημα έως τα μέσα Ιουλίου», τόνισε ο φοροτεχνικός Απόστολος Αλωνιάτης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και την εκπομπή Breakfast με τον Γιάννη Λαυράνο.

Παρότι η πλειονότητα των δηλώσεων πλέον είναι προ-συμπληρωμένες, ο κ. Αλωνιάτης τόνισε ότι δεν πρόκειται για το σύνδρομο της τελευταίας στιγμής που διέπει τους Έλληνες, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις και ασάφειες από δημόσιο και άλλους φορείς που κατέστησαν αδύνατο για μεγάλο αριθμό υπόχρεων να υποβάλλουν έως τώρα δηλώσεις.

«Για τα περίπου 350 χιλιάδες νομικά πρόσωπα το σύστημα άνοιξε μόλις στις 8 Ιουνίου.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανέβασε μόλις προχθές στοιχεία για τους περίπου 800 χιλιάδες κατ’ επάγγελμα αγρότες.Ενώ το σύστημα άνοιξε από τον Απρίλιο, οι τράπεζες έδωσαν τα πρώτα στοιχεία το Μάιο.

Ο ΟΓΑ την περασμένη εβδομάδα ανέβασε νέα ποσά επιδομάτων και όσοι έχουν υποβάλλει ήδη δηλώσεις θα πρέπει να κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις. Και σε αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τα προβλήματα στο taxis που έπεφτε κατά διαστήματα», επεσήμανε ο κ. Αλωνιάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου