Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τρεις νησίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τρεις νησίδες στο ανατολικό ΑιγαίοΟ Καμμένος βρέθηκε στη Λέρο

Πάνω από τις νησίδες Κίναρο, Μαύρα και Σοφράνα πέταξαν το μεσημέρι τουρκικά μαχητικά, σημειώνοντας μια ακόμα πρόκληση και ανοιχτή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος τουρκικών F-16 μπήκε στο...
FIR Αθηνών στις 3:14 μ.μ.και πέταξε πάνω από την νησίδα Μαύρα στα 25.000 πόδια και στην συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών στις 4:05 μ.μ..

Στη συνέχεια, 4 μαχητικά του ίδιου τύπου μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 3:16 μ.μ. και δέκα λεπτά αργότερα πέταξαν πάνω από τις νησίδες Κίναρο στα 27.000 πόδια και Σοφράνα στο ίδιο ύψος. Βγήκαν από το FIR Αθηνών στις 4:09 μ.μ..

Από τις 11:24 π.μ.και μέχρι τις 3:30 το μεσημέρι συνολικά μπήκαν στο Αιγαίο 8 τουρκικά μαχητικά, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα των νησίδων που έγιναν οι υπερτήσεις βρέθηκε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, εγκαινιάζοντας 12 οικίες για το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού στο Λακκί και στο Παρθένι της Λέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου