Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία του κλιματιστικού


Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία του κλιματιστικούΔιατήρησε το χώρο σου δροσερό και αυτό το καλοκαίρι
 
Θέλεις ο χώρος σου να είναι δροσερός όλο το καλοκαίρι και ζεστός τους κρύους μήνες του χειμώνα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις τη μισή σου περιουσία στους μηνιαίους λογαριασμούς; Αν δεν θέλεις να δεις την απόδοση του κλιματιστικού σου να πέφτει θα πρέπει θα πρέπει να προσέχεις ορισμένα βασικά σημεία.

Σου έχει τύχει να μείνεις στην καρδιά του καύσωνα χωρίς βοήθεια; Σίγουρα είναι μία εμπειρία που δεν θέλεις να ξαναζήσεις. Δες, λοιπόν, πώς θα...
εξασφαλίσεις ότι όλα θα λειτουργούν στην εντέλεια!

Να ελέγχεις τα φίλτρα μία φορά το μήνα

Το σημαντικότερο βήμα για την καλή λειτουργία του κλιματιστικού σου είναι η τακτική αλλαγή των φίλτρων. Ειδικά τους θερινούς μήνες, η αυξημένη σκόνη και τα αλλεργιογόνα, καθιστούν τη διαδικασία αυτή απαραίτητη τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Η αλλαγή των φίλτρων δεν θα καταλάβει περισσότερα από 10 λεπτά από το χρόνο σου. Αφού βγάλεις το κλιματιστικό από την πρίζα, αφαίρεσε το καπάκι της συσκευής. Μόλις το σηκώσεις, θα δεις μπροστά σου τα φίλτρα του κλιματιστικού.

Σπρώξε τα ελαφρά προς τα πάνω, ώστε να ελευθερωθούν από τις ειδικές εγκοπές. Πλύνε τα φίλτρα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και λευκό ξύδι και άφησε τα να στεγνώσουν, προτού τα επανοτοποθετήσεις στη θέση τους!

Να κλείνεις τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας

Όσο και αν απολαμβάνεις τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο που χτυπά τον καναπέ σου, ενώ το δωμάτιο παγώνει από το κλιματιστικό, θα πρέπει να δείξεις συγκράτηση. Τουλάχιστον τις ώρες που λείπεις από το σπίτι σου συνιστούμε να κλείνεις τα παντζούρια και τις κουρτίνες.

Εκτός από τη θωράκιση του χώρου σου αυτή η συνήθεια θα συμβάλλει και στην καλύτερη λειτουργία του κλιματιστικού σου. Αυτό συμβαίνει διότι αποφεύγεται η υπερβολική άνοδος της θερμοκρασίας εντός του σπιτιού, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να κάνει την ίδια προσπάθεια το κλιματιστικό σου για να «δροσίσει» το χώρο.

Να κλείσεις πιθανά σημεία διαρροής

Τα κουφώματα του σπιτιού σου χρονολογούνται ή μήπως έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που έλεγξες το σπίτι σου για διαρροές; Αν δεν θέλεις να ξαναπληρώσεις «φουσκωμένους» λογαριασμούς, θα πρέπει να φροντίσεις για τα παραπάνω προβλήματα. Αξίζει να γνωρίζεις ότι ακόμα και ένα μικρό άνοιγμα που «μπάζει» αέρα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των εξόδων θέρμανσης και ψύξης έως και 30%.

Να κάνεις συντήρηση τουλάχιστον μία φόρα το χρόνο

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές air condition συνιστούν η συντήρηση κάθε συσκευής να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Η παραπάνω διαδικασία δίνει περισσότερο χρόνο ζωής στο κλιματιστικό και εξασφαλίζει ότι η απόδοση του θα είναι η μέγιστη.

Μία ολοκληρωμένη συντήρηση περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:
  • Καθάρισμα των φίλτρων
  • Καθάρισμα στοιχείων εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας με χημικό υγρό
  • Καθάρισμα ανεμιστήρων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων
  • Καθάρισμα φίλτρων αέρα και περσίδας
  • Καθάρισμα φτερωτών καικαλύμματος των ανεμιστήρων
  • Συμπλήρωση με φρέον (freon), αν υπάρχει απώλεια
  • Έκδοση ειδικού δελτίου συντήρησης
Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα μπορείς να είσαι σίγουρος/-η ότι το κλιματιστικό σου θα λειτουργεί στο 100%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου