Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Με αρκετές νεφώσεις ο καιρός στη Χίο σήμερα Τετάρτη 7/6

Τις πρώτες ώρες σήμερα Τετάρτης 7 Ιουνίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Όμως από νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την κεντρική και δυτική Στερεά, την Ήπειρο, της Θεσσαλία, και την κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις κυρίως στην Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στις παραπάνω περιοχές, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, καθώς και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Κατά τόπους βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται έως και το πέρας της ημέρας, κυρίως στην Πελοπόννησο και στα ορεινά ηπειρωτικά. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι μόνο στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο από 15 έως 29, στη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Στερεά από 16 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29, στα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου από 16 έως 31, και στα νησιά του νότιου Αιγαίου από 16 έως 28.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τετάρτη 7/6, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
25 έως 29 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά του νομού το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών από τα δυτικά το βράδυ.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 και στην Κρήτη κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, 'Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινέ ώρες στα Ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 και κατά τόπους στα Ηπειρωτικά 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στην Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά με σποραδικού όμβρους στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νόρια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 και κατά τόπους στα Ηπειρωτικά 33 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου