Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Δίαιτα πριν φύγετε διακοπές: Χάστε 3,5 κιλά σε 2 εβδομάδες – Αναλυτικό μενού ημέρας

Δίαιτα πριν φύγετε διακοπές: Χάστε 3,5 κιλά σε 2 εβδομάδες – Αναλυτικό μενού ημέραςΈστω και την τελευταία στιγμή, προλαβαίνετε να χάσετε μερικά περιττά κιλά προτού φύγετε για διακοπές και βγείτε στην παραλία με το μαγιό.

Η ακόλουθη δίαιτα βασίζεται σε ένα διατροφικό πλάνο περίπου 1.350 θερμίδων/ημέρα, το οποίο είναι...
ισορροπημένο και προσεκτικά καταρτισμένο, ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας, όπως κάνουν τόσες άλλες δίαιτες που κυκλοφορούν “δεξιά και αριστερά” αυτές τις ημέρες.

Σημείωση: Βασική προϋπόθεση είναι να συνδυάσετε την παρακάτω δίαιτα με καθημερινή άσκηση, έστω και για λίγα λεπτά την ημέρα.

ΠΡΩΙΝΟ
Περίπου 400 θερμίδες – Επιλέξτε ένα/ημέρα από τα ακόλουθα:

Ομελέτα: Χτυπήστε 2 μεγάλα αυγά. Μαγειρέψτε τα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με 1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Βάλτε από πάνω 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο άπαχο τυρί μοτσαρέλα κατά το μαγείρεμα. Βάλτε την ομελέτα σε ένα πιάτο και από πάνω βάλτε 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες. Περιχύστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο, πασπαλίστε με λίγο θαλασσινό αλάτι για γεύση και γαρνίρετε με 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Γιαούρτι με βρώμη: Βάλτε 170 γραμμάρια απλό γιαούρτι χωρίς λιπαρά μαζί με 2/3 φλιτζανιού βρώμη, 1/2 φλιτζάνι δημητριακά και 1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ και ΒΡΑΔΙΝΟ
Περίπου 400 θερμίδες – Επιλέξτε δύο (ένα για μεσημέρι και ένα για βράδυ) από τα ακόλουθα:

Χάμπουργκερ γαλοπούλας: Ψήστε στην σχάρα ή στο τηγάνι 1 μπέργκερ (85 γραμμάρια, 93% άπαχο) από γαλοπούλα. Βάλτε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μετά βάλτε το σε ένα ψωμάκι ολικής άλεσης αλειμμένο με 1,5 κουταλιές guacamole και 20 γραμμάρια τυρί cheddar, 2 μεγάλες κόκκινες φέτες κρεμμύδι, 3 μεγάλες φέτες ντομάτα μπριζόλα φέτες και 2/3 φλιτζανιού πράσινη σαλάτα.

Ζυμαρικά: Ανακατέψτε 1,3 φλιτζάνια μαγειρεμένα (55 γραμμάρια) λιγκουίνι ολικής άλεσης με σπανάκι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας από το υγρό που τα βράσατε και άλλες 2 κουταλιές από πέστο βασιλικού. Ανακατέψτε με 1 φλιτζάνι πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες) κομμένες σε λεπτές φέτες και βάλτε λίγο αλάτι και πιπέρι για έξτρα γεύση.

Σούσι και σαλάτα: Μπορείτε να φάτε 1 ρολό τόνου και 1 ρολό αβοκάντο, μαζί με με 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας. Απολαύστε μαζί με 1 σαλάτα από φύκια.

Χοτ-ντογκ: Απλώστε 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε 1 ψωμάκι ολικής άλεσης για χοτ ντογκ. Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας στραγγισμένο γλυκό τουρσί και 1 βραστό λουκάνικο από κοτόπουλο. Προσθέστε 2 ντοματίνια κομμένα σε μικρούς κύβους, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι, 1 κουταλιά της σούπας πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και λίγο αλάτι. Σερβίρετε με 1/2 φλιτζάνι πατατοσαλάτα.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΝΑΚ
Περίπου 150 θερμίδες – Επιλέξτε ένα/ημέρα από τα ακόλουθα:

Μήλο: Κόψτε 1 μέτριο μήλο σε φέτες και ψήστε το λίγο στο γκριλ (περίπου 6 λεπτά σε κάθε πλευρά). Στην συνέχεια βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων (περίπου για 1 λεπτό) για να μαλακώσει. Βγάλτε το και προσθέστε 2 κουταλιές του γλυκού γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και λίγη κανέλα για γεύση.

Γαρίδες: Μπορείτε να φάτε 10 γαρίδες και 1,5 κουταλιά του γλυκού σάλτσα κοκτέιλ.

Σταφύλια και κατσικίσιο τυρί: Μπορείτε να φάτε 15 ρώγες σταφυλιού και 30 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί.

Πηγή: health.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου