Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Αίθριο καιρό σήμερα Τρίτη 20/6 στη Χίο

Σ' ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε αρχικά πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν, δί
νοντας στα ορεινότερα βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε πεδινές περιοχές της Θράκης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 29, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά πελάγη σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και στα Δωδεκάνησα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τρίτη 20/6, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
23 έως 27 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Λέσβος
Στη Λέσβο περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και στο Νότιο Ευβοϊκό μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις. Στα νότια γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 21-6-2017
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες σταΗπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. ΤοπικάΠεριορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: σε άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου