Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

200 έφηβους λαθρομετανάστες ετοιμάζεται να προσλάβει το υπουργείο οικονομίας για γεωργικές εργασίες την ίδια στιγμή που εκατομμύιρια Έλληνες «βουλιάζουν» στην ανεργία

Το αίσχος της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν έχει όρια

Μια ανησυχητική είδηση προέκυψε την πρώτη του Ιουνίου με επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο 200 προσφυγόπουλα, ηλικίας...
15-18 ετών, από Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, θα σταλούν σε χωράφια και αγροτικές μονάδες για να κάνουν “on the job training”.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση του Υπουργείου και της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (ΕΥΣΥΔ ΤΑΜΕΤΕΑΠ), με αρ. Πρωτοκόλλου 595/1.6.2017:

Προκηρύσσεται διαγωνισμός για την υποβολή προτάσεων ανάληψης προγράμματος με τίτλο «Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος αγροτικής εκπαίδευσης σε πρόσφυγες 15-18 ετών».



Τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που διενεργούνται για πρώτη φορά, επικεντρώνονται σε θέματα «αγροτικής εκπαίδευσης» και σύμφωνα με το υπουργείο περιλαμβάνουν θεματικές όπως:

Έδάφη, συγκομιδή, καλλιέργειες, άρδευση, pest control κλπ. Η διάρκεια του κάθε προγράμματος ανέρχεται σε 100 ώρες.

Η εκπαίδευση και ειδικότερα η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο του on the job training. Τα 200 προσφυγόπουλα θα λάβουν λοιπόν εκπαίδευση κατά την εργασία, η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα είναι συγκομιδή, καλλιέργειες, πότισμα, σκάψιμο κτλ.

Το έγγραφο αναφέρει για τους σκοπούς της κίνησης αυτής ότι «Στόχος της δράσης είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην ένταξη στην αγορά εργασίας ή για κάλυψη προσωπικών αναγκών ή/και κοινωφελών σκοπών».

Το κατά πόσο αυτές οι τεχνικές δεξιότητες θα εξυπηρετήσουν αυτά τα παιδιά που βρίσκονται ακόμα σε ηλικία σχολείου και κατά πόσο τα παιδιά αυτά θα αμοίβονται για την εργασία τους δεν γίνεται ακόμη ξεκάθαρο από την προκήρυξη του Υπουργείου.

Μάλιστα η «ενδεικτική κατανομή συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης» για το πρόγραμμα είναι 175.000 ευρώ, αλλά δε διευκρινίζεται αν κάποια από αυτά τα χρήματα θα δοθούν ως αμοιβή στα ανήλικα προσφυγόπουλα που θα εκπαιδεύονται κάνοντας αγροτικές εργασίες.



Σύμφωνα όμως με το έγγραφο, το πρόγραμμα αυτό είναι πιλοτικό για να αποτιμηθεί και να αξιολογηθεί «ο βέλτιστος τρόπος προσέγγισης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας των προσφύγων-μεταναστών και η διερεύνηση των ορίων και των πιθανών αποκλίσεων του εγχειρήματος, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για το σχεδιασμό ανάλογων προγραμμάτων σε ευρύτερο πληθυσμό προσφύγων της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Η προκήρυξη ΕΔΩ.

Πηγή: luben.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου