Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ηλιοφάνεια προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα 19/6 στη Χίο

Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, καθώς επίσης στο Βόρειο και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017.

Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με βελτιωμένο καιρό, ωστόσο τις μεσημεριανές ώρες στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 27, στη Νότια Ελλάδα από 17 έως 25 βαθμούς, στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα από 15 έως 28 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά πελάγη σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά στα Δωδεκάνησα σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
20 έως 24 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 20/6, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Λέσβος
Στη Λέσβο περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές ή όμβρους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους μέχρι ισχυρούς.

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά στα Σαρωνικό σε μέτριους 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας, με μικρή πιθανότητα να βρέξει κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση απο το απόγευμα. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη .
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Στα νότια λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: απο βορειες διευθυνσεις 3 με 5 και στα ανατολικα 6 μποφορ.
Θερμοκρασια: απο 16 εως 26 βαθμους κελσιου. Στα βορεια 2 με 3 βαθμους χαμηλοτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου