Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ασθενής βροχή σήμερα Κυριακή 18/6 στη Χίο

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 ο καιρός αναμένεται να διατηρηθεί άστατος. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά σε περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και κυρίως στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Σποράδες. Σταδιακά οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση τα νότια Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 17 έως 24 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι ωστόσο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν, με εξαίρεση τα δυτικά πελάγη όπου ο Βαρδάρης θα διατηρηθεί ενισχυμένος στα επίπεδα των 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά στα βόρεια πελάγη σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις εντάσεων 6 με 7 μποφόρ.


Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα Κυριακή 18/6, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
21 έως 24 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 19/6, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 23 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία στους 21 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.


Λέσβος 
Στη Λέσβο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά τμήματα του νησιού θα είναι ενισχυμένοι στα επίπεδα των 6 με 7 μποφόρ.


Αττική
Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες θα δώσουν παροδικές βροχές και πιθανόν λίγες σποραδικές καταιγίδες. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και στα ανοικτά του Θερμαϊκού τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα από το απόγευμα για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά.
Άνεμοι: στις Κυκλάδες βόρειοι 3 με 5 και σταδιακά από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 27 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά ισχυρές στην Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στη Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία. Πρόσκαιρη βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου