Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 16/6 στη Χίο

Έως και το ξημέρωμα, καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλώνονται σε περιοχές του Βορειοδυτικού Αιγαίου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017. 

Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, όπου θα είναι πολύ περιορισμένα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης το βράδυ στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 32 βαθμούς ,στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 30, στη Νότια Ελλάδα από 17 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 28 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευμετινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι ισχυρά και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη Μακεδονία 2 - 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 εώς 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και από το μεσημέρι στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική στερεά και πιθανόν και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 33 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου