Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τετάρτη 14/6 στη Χίο

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές έως και το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017. Στη συνέχεια, στη Μακεδονία και στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

Από αργά το απόγευμα ωστόσο, και μέχρι το τέλος της ημέρας, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και θα ενταθούν. Τα έντονα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 35, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 32 βαθμούς, και στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου το βορειοδυτικό ρεύμα θα ενισχυθεί στα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις, με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα το πρωί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη 15/6, περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με ελάχιστη μείωση της θερμοκρασίας και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων στα ορεινά το μεσημέρι. Από τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που από τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα ορεινά των βορειότερων περιοχών.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 15-06-2017
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με καταιγίδες τοπικά ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους η σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Ήπειρο και τη Μακεδονία θα είναι τοπικά ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων από το βράδυ.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη έως 6Μποφόρ που γρήγορα στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
 Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου