Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Nέα τουρκική πρόκληση στην κυπριακή ΑΟΖ: Το Barbaros απάντησε στον ασύρματο με οθωμανικό εμβατήριο [vid]

Nέα τουρκική πρόκληση στην κυπριακή ΑΟΖ: Το Barbaros απάντησε στον ασύρματο με οθωμανικό εμβατήριο [vid]- Με στρατιωτικό εμβατήριο της εποχής των γενίτσαρων απάντησε το Μπαρμπαρός σε κυπριακό πλοίο
- Το κυπριακό πλοίο προειδοποίησε το Μπαρμπαρός ότι παραβίαζε τα χωρικά ύδατα της Κύπρου
- Φωτογραφία με το σημείο όπου βρίσκεται το Μπαρμπαρός
- Η απάντηση του ΚΣΕΔ για το περιστατικό
- Τι σημαίνουν οι στίχοι του στρατιωτικό εμβατηρίου


Με το ‘στρατιωτικό εμβατήριο των γενιτσάρων’ απάντησε το Μπάρμπαρος στην προειδοποίηση με ασύρματο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι παραβίαζε τα χωρικά ύδατα, όπως αναφέρουν πηγές του τουρκικού Υπουργείου Ενέργειας σύμφωνα με πληροφορίες του Ανατολού...




Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Μπάρμπαρος το οποίο ξεκίνησε έρευνες στη Μεσόγειο στις 21 Απριλίου δέχτηκε προειδοποίηση από τον ασύρματο που έλεγε: “Αποδεχτείτε ότι βρίσκεστε στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ως απάντηση το πλήρωμα που πλοίου έβαλε από τον ασύρματο το ‘στρατιωτικό ύμνο’ για να τον ακούσουν οι αρμόδιοι της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Φωτογραφία από το σημείο όπου βρίσκεται το Μπαρμπαρός



Τι απαντά το ΚΣΕΔ

Ο Διοικητής του ΚΣΕΔ (Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης) Πλοίαρχος Κώστας Φυτηρής, ανέφερε πως πρόκειται για μια συνήθης κατάσταση η οποία δεν μας ανησυχεί στο πλαίσιο της υπάρχουσας έντασης και η χώρα μας συνεχίζει κανονικά τις προγραμματισμένες μας δραστηριότητες στην ΑΟΖ.




Τι λέει το στρατιωτικό εμβατήριο


Σε ό,τι αφορά τον ύμνο Ceddin Deden οι στίχοι έχουν ως εξής:

Ο πρόγονος σου είναι ο παππούς σου, η γενεαλογία σου είναι ο πατέρας σου
Πάντα ηρωικό, το τουρκικό έθνος
Ο στρατός του, για πολύ καιρό
Έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο

Το τουρκικό έθνος, το τουρκικό έθνος
Αγάπα τον εθνικισμό με πάθος
Καταστρέψε ω έθνος, τον εχθρό σου
Αφήστε τους να υποφέρουν με την καταραμένη ντροπή τους

Η εν λόγω μουσική, από παράδοση ανταποκρίνεται στα ζητήματα τιμής του οθωμανικού στρατού και χαρακτηριστικό δείγμα αυτού αποτέλεσαν οι mehter μπάντες των Γενίτσαρων. Αυτή η μπάντα θεωρείτο αναπόσπαστο κομμάτι του στρατού, καθώς έπαιζε μουσική με σκοπό να ανυψώνει το ηθικό των στρατευμάτων, όταν ο στρατός αναχωρούσε για στρατιωτικές εκστρατείες, ή πριν τις μεγάλες μάχες.

Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι το συγκεκριμένο στρατιωτικό εμβατήριο απαγγέλει η Οθωμανική Στρατιωτική μπάντα σε όλες τις εμφανίσεις, τόσο στην Τουρκία, καθώς και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου