Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά σήμερα Τρίτη 9/5 στη Χίο

Άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου 2017. Τα φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 28, στην Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στα θαλάσσια τμήματα από τη Ρόδο έως το Καστελόριζο θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά γρήγορα θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τρίτη 9/5, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
20 έως 22 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός, με αυξημένη πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.







Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 17 ως 27 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 ως 25 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, που πιθανώς στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρά, από το βράδυ και από τα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 ως 24 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 ως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες, με πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και από το μεσημέρι λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 ως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου