Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ηλιοφάνεια στη Χίο σήμερα Τετάρτη 24/5

Βροχές και καταιγίδες, αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 24 Μαΐου 2017. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Τις θερμές ώρες της ημέρας όμβροι ή καταιγίδες μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν επίσης σε ορεινά τμήματα της Κρήτης. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ, αλλά στα νοτιότερα πελάγη θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Ηλιοφάνεια περιμένουμε για σήμερα Τετάρτη 24/5, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
20 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 19 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού, και ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως έως τις πρώτες απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Στα νότια γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 ως 24 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 ως 25 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στη Θράκη νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Mεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 24 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα στα νότια ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί ως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 26 βαθμούς κελσίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου