Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΠΡΟΚΕΚΑ στο "18" με προσωρινή τετράμηνη εγκατάσταση στο Μερσινίδι, το τελευταίο σχέδιο που εξετάζεται

Μέσα στην εβδομάδα η τελική απόφαση για την εγκατάσταση του ΠΡΟΚΕΚΑ στη Χίο

Σύμφωνα με τις εξελίξεις, το υπουργείο Προστασίας του πολίτη, υποχώρησε από την αρχική του θέση για εγκατάσταση Προαναχωρησιακού Κέντρου Μεταναστών - προσφύγων, στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Ολύμπων, εφόσον οι τοπικοί φορείς υποδείκνυαν άλλο σημείο.

Μετά από συσκέψεις...
η "Χιακή  αντιπροσωπία" αποτελούμενη από τους δύο τοπικούς Βουλευτές Νότη Μηταράκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη και το Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, πρότειναν την περιοχή στο 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου - Βολισσού.
Μετά απ' αυτό το υπουργείο συμφώνησε επιτροπή Μηχανικών να επισκεφθεί τη Δευτέρα το σημείο, προκειμένου να αποφανθεί αν πληρεί τις προϋποθέσεις και να γίνει, ενώ να συνταχθεί και σχετική μελέτη για το τι εργασίες χρειάζονται εκεί για τη δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ.

Επειδή η κατασκευή του ΠΡΟΚΕΚΑ στο σημείο "18" και οι υποδομές, που χρειάζονται θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα τετράμηνο, το υπουργείο ζήτησε να χρησιμοποιεί ως προσωρινό ΠΡΟΚΕΚΑ με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου 2017, το παλιό κέντρο κράτησης μεταναστών - προσφύγων στο Μερσινίδι, ώστε να υπάρχει προσωρινή δομή κράτησης πρώτον για τους παραβατικούς, δεύτερον για όσους δεν δικαιούνται άσυλο και τρίτο για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους.

Γι' αυτό, έγινε συνάντηση με τον Μητροπολίτη, αφού ιδιοκτησιακά η περιοχή ανήκει στην Ιερά Μονή Μιρσινιδίου, ώστε να παραχωρηθεί προσωρινά ο χώρος. 

Ο Μητροπολίτης ζήτησε γραπτά το αίτημα για να απαντήσει, ενώ σημειώνεται ότι εκκρεμούν σε δεύτερο βαθμό Ασφαλιστικά μέτρα για τον χώρο, με πρωτόδικη απόφαση υπέρ της Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, υπάρχει η δυνατότητα το υπουργείο να παραιτηθεί των ένδικων μέσων, που σημαίνει ότι οριστικά είναι αποβλητέο από το χώρο και στη συνέχεια να του δοθεί άδεια παραμονής απ' την Μητρόπολη για 4 μήνες, μέχρι την οριστική κατασκευή και εγκατάσταση του ΠΡΟΚΕΚΑ στο "18".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου