Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ρουκετοπόλεμος light 2017!

Μια ...αποβουτυρωμένη εκδοχή του ρουκετοπόλεμου έζησε φέτος το Βροντάδο της Χίου. Το πανηγύρι που γινόταν στους στενούς δρόμους της συνοικίας που βρίσκεται στη συνέχεια της πόλης της Χίου, από τη  βόρεια πλευρά, μας τελείωσε. Κάποιοι βέβαια χαιρετίζουν μετ' επαίνων ότι φέτος έπεσαν ρουκέτες, συγκρίνοντας τη φετινή απογοητευτική κατάσταση με την περσινή ανύπαρκτη κατάσταση.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Όπως λέει ο σοφός λαός μας ...
από τα ολότελα, καλή και η Παναγιώτενα. Στη περίπτωση του ρουκετοπόλεμου, σίγουρα ότι έπεσαν λιγοστές ρουκέτες είναι καλύτερα από το να μην έπεφτε καμία, όπως έγινε το Πάσχα 2016.

Όμως ο ρουκετοπόλεμος του 2015, όπως και όλων των προηγούμενων χρόνων ήταν μια τοπική γιορτή. Ήταν κάτι που σε πλημμύριζε συναισθήματα και με το που τελείωνε λαχταρούσες πότε θα έρθει το Μεγάλο Σάββατο της επόμενης χρονιάς για να τη ξαναζήσεις...

Για πάρα πολλούς στο νησί μας, ανθρώπους που ζούμε σ' αυτό, αλλά και επισκέπτες των λίγων ημερών, το Χιώτικο Πάσχα, άρχιζε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και τελείωνε λίγο μετά την Ανάσταση, με το άναμμα και την εκτόξευση των τελευταίων ρουκετών. 

Μάλιστα για τους λίγους μυημένους στην κατασκευή των ρουκετών (ρουκετατζίδων), το Πάσχα της επόμενης χρονιάς άρχιζε όταν μαζεύονταν σε κάποια αποθήκη της περιοχής του Βροντάδου για να "στοκόσουν" τις ρουκέτες της επόμενης χρονιάς. 

Το γλυκανάλοτο του ρουκετοπόλεμου 2017, δεν είναι αυτό που ξέραμε και δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε γι' αυτό.

Ας ελπίσουμε ότι το 2018, θα βρει ο ρουκετοπόλεμος λιγότερους αντιπάλους και όλοι μαζί να δουλέψουμε για την προβολή του νησιού που αγαπάμε και ζούμε σ' αυτό με γνώμονα τη θετική κατεύθυνση.

Η Χίος έχει ανάγκη να ακούγεται στα δελτία ειδήσεων των Πανελλαδικής εμβέλειας καναλιών για τα καλά που έχει και όχι για τα καμώματα των λαθρομεταναστών, ...ανθρώπων που παράνομα εισέρχονται στη χώρα μας, όπως έχει καταντήσει να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου