Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αίθριος καιρός σήμερα Δευτέρα 3/4 στη Χίο

Επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, με βροχές και κυρίως στα δυτικά - όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά - σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2017. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Κεντρικό Ιόνιο, στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στη Δυτική και Βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Αντίθετα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές τις βραδινές ώρες. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Ηπείρου, τις Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας. Μέχρι το βράδυ, τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 20, με εξαίρεση την Κρήτη όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειοι Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, αλλά σταδιακά στα νότια πελάγη οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 4/4, προβλέπεται συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από ανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι όποιες βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 ως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις βόρειες Κυκλάδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι και από τα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 21 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη αρχικά αίθριος ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα ανατολικά τοπικά ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς στη Δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο να είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 ως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 19 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 4-4-2017
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Τετάρτη 5-4-2017
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 6-4-2017 και Παρασκευή 7-4-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 8-4-2017
Καιρός: στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από δυτικές διεύθυνσης 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου