Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Συννεφιασμένος ο καιρός στη Χίο σήμερα Δευτέρα 24/4 στη Χίο με τη θερμοκρασία έως 19 βαθμούς


Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων κυρίως στα ορεινά. Εξαίρεση αποτελεί η Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου αναμένονται τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, πολύ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 4 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 19, και στην Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Χίο σήμερα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 25/4, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 13 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σταδιακά και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια με ασθενείς βροχές το πρωί στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικούς όμβρους και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 6 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι στα ανατολικά από το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Τρίτη 25-4-2017
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές
ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου