Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Αίθριος καιρός με σποραδικές νεφώσεις σήμερα Νέα Τρίτη 18/4 στη Χίο

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Νέα Τρίτη 18/4.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθεί μικρή περαιτέρω πτώση. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 17, στην Ήπειρο από 5 έως 18, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 9 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στο βόρειο Αιγαίο από 10 έως 18, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από 12 έως 19.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους από το απόγευμα δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα Νέα Τρίτη 18/4, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα βόρεια βόρειοι τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλαδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι- απόγευμα στην Κρήτη.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν . Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι- απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι .
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 9 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου