Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Κρατική τουρκική τράπεζα βγάζει στο “σφυρί” περιουσία Έλληνα στη Ρόδο [vid]

Κρατική τουρκική τράπεζα βγάζει στο “σφυρί” περιουσία Έλληνα στη Ρόδο [vid]
Ανησυχία από την είδηση ότι η κρατική αγροτική τράπεζα της Τουρκίας η οποία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας βγάζει στο σφυρί περιουσία Έλληνα οφειλέτη στη Ρόδο.
 
Οι αρχές φοβούνται μήπως αποτελέσει “όχημα” για μεταβίβαση σε τουρκικά χέρια ελληνικών περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με το δελτίο του STAR, ο πρώτος πλειστηριασμός ελληνικής περιουσίας από την τουρκική τράπεζα Ziraat προσδιορίστηκε για τις...
28 Ιουνίου στο Ειρηνοδικείο της Ρόδου. Πρόκειται για αγρό 4 στρεμμάτων στο χωριό Κοσκινού, τον οποίο είχε βάλει υποθήκη Ροδίτης επιχειρηματίας.

Η τουρκική τράπεζα άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2009, σε περιοχές με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο όπως Κομοτηνή και Ξάνθη, και από το 2011 και στη Ρόδο.

Η τράπεζα αυτή ωστόσο είναι γνωστή στους Έλληνες από το 1922. Όπως είπε στο δελτίο του STAR ο Άγγελος Συρίγος: “Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφη ήταν αρμόδια για τις περιουσίες των Ελλήνων που έμειναν στη Μικρά Ασία”
Η τουρκική τράπεζα εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και λόγω του μνημονίου να χορηγούν δάνεια.

Έτσι άρχισε να δανείζει με ελκυστικούς όρους και χαμηλά επιτόκια. Ευνοϊκοί είναι οι όροι και για τις καταθέσεις αν αυτές γίνουν σε τουρκικές λίρες, χορηγώντας πενταπλάσια επιτόκια συγκριτικά με τις ελληνικές τράπεζες.

Τα κριτήρια των δανειοδοτήσεων της Ziraat έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελληνικών ελεγκτικών μηχανισμών, ειδικά μετά τις πληροφορίες ότι έχει δώσει δάνεια ακόμα και σε Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούν στα σύνορα.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα έλεγχο των υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδας διαπιστώνεται ότι οι εγγραφές υποθηκών ελληνικής γης στο χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Τράπεζας της Τουρκίας συνεχώς πληθαίνουν...
Πηγή: Κεντρικό δελτίο Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου