Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Pink: Προσοχή - Αυτό είναι το καινούργιο ναρκωτικό που σκοτώνει ακόμα και με την επαφή...

50 θάνατοι στις ΗΠΑ αποδόθηκαν σε ένα άκρως επικίνδυνο ναρκωτικό, που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο ακόμα και με την απλή επαφή...

Πρόκειται για το συνθετικό ναρκωτικό που ονομάζεται «Pink», δηλαδή «ροζ».

«Εάν το αγγίξετε, διαλύεται και μπαίνει μέσω των...
πόρων του δέρματος στο αίμα σας και μπορείτε να πεθάνετε από υπερβολική δόση» δήλωσε ο Νταγκ Κόλμαν, ειδικός της Αμερικανικής Υπηρεσίας Κατά των Ναρκωτικών (DEA) και μετέδωσε το αμερικανικό κανάλι KPNX.

Το «Pink» είναι ένα συνθετικό οπιοειδές φάρμακο πόνου, γνωστό ως U-47700, παρόμοιο με την ηρωίνη και παρά το παραπλανητικό του όνομα είναι λευκού χρώματος. Αρχικά αναπτύχθηκε από την φαρμακευτική εταιρεία Upjohn το 1978, ως ένα συνθετικό εναλλακτικό αντικατάστατο της μορφίνης, ως ένα ισχυρό παυσίπονο για χρήση στη χειρουργική, στον καρκίνο, ή σε επώδυνους τραυματισμούς. Παρά το γεγονός ότι δεν διατέθηκε ποτέ στο εμπόριο, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και τα χημικά στοιχεία-συστατικά του παραμένουν διαθέσιμα.

Το φάρμακο δεν βγήκε ποτέ στην κυκλοφορία, γιατί δεν ήταν σταθερό. Δεν είχε σταθερή συμπεριφορά δηλαδή. Έιναι 8 φορές πιο ισχυρό από την μορφίνη, ενώ προκαλεί πρωκτική αιμορραγία, βλάβη στα νεφρά και τελικά τον θάνατο.

Ενώ η συνταγή κρατήθηκε μυστική από την εταιρεία που το παρήγαγε, διεύρευσε και προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές. Κοστίζει 35 δολάρια το γραμμάριο και πλέον βρίσκεται παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου