Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Εύοσμος: Ατέλειωτος θρήνος για τους τέσσερις νέους που "έσβησαν" στην άσφαλτο [pics]

Εύοσμος: Ατέλειωτος θρήνος για τους τέσσερις νέους που `έσβησαν` στην άσφαλτο [pics]- Κόσμος πηγαίνει στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου για να αφήσει λουλούδια
- Τέσσερα νέα παιδιά άφησαν την τελευταία πνοή τους στην άσφαλτο
- Ο πέμπτος της παρέας δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο
- Ο 17χρονος οδηγός δεν είχε δίπλωμα και κανείς δε φορούσε ζώνη ασφαλείας
- Πραγματογνωμοσύνη για το δυστύχημα έχει ζητήσει η εισαγγελέας


"Πάγωσε" όλη η χώρα στην είδηση ότι τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 17 μέχρι 19 ετών σκοτώθηκαν στον Εύοσμο, στο δυστύχημα που έγινε τα ξημερώματα, σε ένα δρόμο - καρμανιόλα! Την ώρα που η εισαγγελέας έχει ζητήσει να γίνει πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της...
τραγωδίας, κόσμος πηγαίνει στο σημείο που έγινε το κακό, για να αφήσει ένα λουλούδι, ένα μήνυμα κι ένα κερί, στη μνήμη των θυμάτων.

Κόσμος αφήνει λουλούδια,  κεριά και μηνύματα στο σημείο του δυστυχήματος - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με το LiveNews, το απόγευμα η μητέρα ενός από τα παιδιά που ξεψύχησαν στην άσφαλτο, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η κηδεία του παιδιού της θα γίνει αύριο στις 10:00 το πρωί ενώ η κηδεία του οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου, θα γίνει το πρωί της Πέμπτης, στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 17χρονος οδηγός δεν είχε δίπλωμα οδήγησης ενώ κανένα από τα 5 παιδιά που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, δε φορούσε ζώνη ασφαλείας.



Το μηνύματα στο Facebook και η "προφητική" ανάρτηση
Την ίδια ώρα, αμέτρητα είναι τα μηνύματα συμπαράστασης στο Facebook για τις ψυχές που χάθηκαν. Συγγενείς αλλά και συμμαθητές των παιδιών, δε μπορούν να πιστέψουν ότι το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο ξαφνικά ενώ το ένα και μοναδικό παλικάρι που σώθηκε, δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο.



Φίλοι από το δημοτικό, μαζί σε όλα. Μαζί στη ζωή και στο θάνατο. Συγκλονίζουν τα πρόσωπα της τραγωδίας. Ανατριχίλα προκαλούν οι αναρτήσεις των παιδιών στο Facebook, λίγες ημέρες πριν το πολύνεκρο τροχαίο.

Λες και ήξερε τι θα συμβεί, ο 19χρονος της παρέας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία που τον έδειχνε να οδηγεί και από κάτω σχολίαζε: "Αν μια μέρα η ταχύτητα με σκοτώσει, εσύ μην κλάψεις, διότι εγώ εκείνη την ώρα γελούσα".



Σε άλλη ανάρτησή του, είχε ανεβάσει φωτογραφία με μια κλήση της τροχαίας. Μια κλήση, που έλαβε επειδή δεν είχε άδεια και δεν φορούσε κράνος, "στολίζοντας" μάλιστα, την Αστυνομία.



Τα πέντε παιδιά, όλοι μαθητές ΕΠΑΛ, πιθανότατα επέστρεφαν από διασκέδαση όταν στις 3.30 τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία το αυτοκίνητο μάρκας Volvo, έπεσε με ταχύτητα έπεσε με ταχύτητα σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια στο τοιχίο του γηπέδου της ακαδημίας του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Άρη, Ντίνου Κούη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης πάνω από την περιφερειακή οδό.

Ανάμεσα στα θύματα, ήταν και ο 17χρονος οδηγός, ο οποίος σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.





Ο πέμπτος της μοιραίας παρέας, μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Όπως αναφέρει στην Thessnews ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Σπανός, "Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση και με πολλαπλά τραύματα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Βρίσκεται σε καταστολή διασωληνομένος, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης του".



Δρόμος - καρμανιόλα! Μάζευαν υπογραφές οι κάτοικοι από το 2015!
Κι όμως! Mάζευαν υπογραφές από το 2015 οι κάτοικοι της περιοχής για να βελτιωθεί ο δρόμος και να ληφθούν μέτρα. Πίστευαν αργά ή γρήγορα πως θα συμβεί το κακό και θα χάσουν την ζωή τους άνθρωποι. Για αυτό το λόγο οι κάτοικοι είχαν μαζέψει υπογραφές όπως διαβάζουμε στο seleo, ώστε να τις δείξουν στις αρχές και να ληφθούν ευθύνες, σε περίπτωση που συμβεί θανατηφόρο τροχαίο...



Ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή που ξεκίνησε να αναπτύσσεται και να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών εμπόδισε την ανάπτυξη της και την ανέγερση επιπλέον κτισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου