Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τι σημαίνει όταν ο σκύλος σάς ακολουθεί στο μπάνιο

Τι σημαίνει όταν ο σκύλος σάς ακολουθεί στο μπάνιοΔείτε τι σημαίνει όταν ο σκύλος σάς ακολουθεί στην τουαλέτα. Άλλα έξι σημάδια του σκύλου που πρέπει να αναγνωρίζετε.

Όλοι όσοι αγαπούν τους σκύλους, θα πουν το ίδιο πράγμα: Το να έχει κάποιος έναν σκύλο σπίτι του είναι ανεκτίμητο!

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, αφού η σχέση που μπορεί να αναπτύξουν είναι αληθινή και η αγάπη τους ανιδιοτελή.

Ο σκύλος προκειμένου να...
λάβει από εσάς δωράκι φαγητού, θα αρχίσει να σας γλύφει, να σας κοιτάει επίμονα και θα κάνει ό,τι του λέτε. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου ο σκύλος χωρίς κανένα αντάλλαγμα θα εκδηλώνει την αγάπη του προς εσάς απεριόριστα.

Ένας από αυτούς είναι όταν σάς ακολουθεί παντού, ακόμα και τη στιγμή που θέλετε να πάτε τουαλέτα. Είναι σημάδι - από τα πολλά κρυφά που έχει ο σκύλος - αγάπης, αφοσίωσης και τρυφερότητας.

Δείτε και άλλους αξιολάτρευτους τρόπους με τους οποίους ο σκύλος εκδηλώνει την αγάπη του χωρίς να το καταλαβαίνετε...


1. Χωρίς να σηκώσει το κεφάλι του, υψώνει τις κόρες των ματιών του και σας κοιτά επίμονα. Μάλιστα, σύμφωνα με το PetHelpful, ο σκύλος και ο άνθρωπος είναι τα μοναδικά θηλαστικά που μπορούν να κάνουν αυτού τους είδους την επαφή με τα μάτια.

2. Όπως είναι γνωστό, ο σκύλος δεν μπορεί να αγκαλιάσει. Όμως, χρησιμοποιεί έναν δικό του τρόπου για να δείξει αυτού τους είδους την κίνηση. Κάθεται δίπλα στα πόδια σας με το σώμα του βάρους του προς το μέρος σας. Αυτή είναι η "αγκαλιά" του σκύλου.

3. Σας ακολουθεί παντού! Ο σκύλος προκειμένου να νιώσει ότι γίνεται μέλος της παρέας ή της οικογένειας, κάνει ό,τι κάνετε. Έτσι, επιθυμεί να σας ακολουθεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σας - ακόμα και σε αυτή της τουαλέτας - ώστε να νιώθει "ένα" με εσάς και ασφαλής.

4. Όταν λείπετε από το σπίτι, κουρνιάζει στον προσωπικό σας χώρο. Μπορεί εσείς να πρέπει να είστε μακριά από το σπίτι και τον σκύλος σας, όμως ο τελευταίος θα βρει έναν τρόπο να νιώθει έντονα την παρουσία σας! Χαλαρώνοντας σε μέρη δικά σας, όπως στο κρεβάτι ή τον καναπέ. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι ο σκύλος αγαπά να ξαπλώνει σε έπιπλα που υπάρχουν τρίχες σας! Η οσμή του θυμίζει την παρουσία σας οπότε σας νιώθει κοντά του.

5. Φέρνει δώρα! Ο σκύλος που είναι ευτυχισμένος και έχει μια οικογένεια που τον αγαπά και του προσφέρει τα πάντα θα θέλει να δώσει και αυτός με τη σειρά του ένα αντάλλαγμα για όσα του παρέχετε. Για αυτό πολλές φορές, θα τον δείτε να σας φέρνει αντικείμενα από το σπίτι. Είναι ο δικός του τρόπος να σας πει "Ευχαριστώ".

6. Ξέρει πότε είστε καλά και πότε όχι. Ο σκύλος που σας ξέρει πολύ καιρό, ξέρει τις αντιδράσεις σας και για αυτό είναι ικανός να αναγνωρίσει πότε είστε καλά ψυχολογικά και πότε όχι. Συνήθως, αν αντιληφθεί ότι δεν είστε καλά, θα έρθει δίπλα σας προσπαθώντας να σας φτιάξει το κέφι.

7. Χαίρεται μόλις επιστρέφετε σπίτι! Είναι πάντα πολύ σκληρό να αφήνετε τον σκύλο σπίτι μόνο του, όμως δεν έχετε πολλές επιλογές και κάποιες φορές κρίνεται απαραίτητο.  Όσο λοιπόν λείπετε, ο σκύλος θα αναζητά την επαφή μαζί σας. Για αυτό, τη στιγμή που θα εντοπίσει τη "μυρωδιά" σας, θα καταλάβει ότι πλησιάζετε και εκστασιασμένος θα αρχίσει να χοροπηδά πάνω σας και να γλύφει το χέρι σας. Είναι ο τρόπος του να πει "Μου έλειψες!"

Μη ξεχνάτε ότι ο σκύλος έχει φοβερό ένστικτο και η αγάπη του, όταν του προσφέρετε στοργή και φροντίδα, είναι πάντα δεδομένη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου