Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Προσευχή Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά πριν το δημοψήφισμα

Προσευχή Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά πριν το δημοψήφισμαΕίναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να κερδίσει το δημοψήφισμα που θα του δώσει στο… "πιάτο" όλες τις εκτελεστικές εξουσίες. Και για ακόμη φορά δεν θα διστάσει να προκαλέσει, χρησιμοποιώντας την Αγιά Σοφιά. Ποιος άλλος από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος που έχει κηρύξει τον...
"πόλεμο" στην Ευρώπη, αποκαλώντας την άλλοτε ναζιστική και άλλοτε ρατσιστική, ο άνθρωπος που για να συσπειρώσει τους οπαδούς του και να τους πείσει να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα τον κάνει και… συνταγματικά "σουλτάνο" είναι έτοιμος ακόμη και να μετατρέψει εν μια νυκτί την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και να κάνει εκεί την προσευχή της Παρασκευής, την τελευταία πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Το σχέδιο που συζητιέται έντονα στην Άγκυρα από τον Ερντογάν και τα στελέχη του κόμματός του (AKP) έφερε πριν από μερικές μέρες στη δημοσιότητα η δημοσιογράφος της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Sozcu, Zeynep Gürcanli.

Παραθέτοντας μια σειρά από κινήσεις λαϊκισμού από πλευράς του Τούρκου προέδρου και χαρακτηρίζοντας "τεχνητή" την κρίση στις σχέσεις με την Ευρώπη, η δημοσιογράφος αποκαλύπτει πως ανάμεσα σε όλα εκείνα που εξετάζονται στο προεδρικό παλάτι, πέρα από τις εμπρηστικές δηλώσεις κατά των Ευρωπαίων, είναι και το ενδεχόμενο ο Ερντογάν και οι… ακόλουθοί του να προσευχηθούν την Παρασκευή πριν από το δημοψήφισμα, στην Αγιά Σοφιά.

Μετατρέποντας το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από μουσείο σε τζαμί με το έτσι θέλω και χωρίς να δώσει εξηγήσεις ή λογαριασμό σε κανέναν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου