Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Έρχονται εξπρές πλειστηριασμοί από την Εφορία

Έρχονται εξπρές πλειστηριασμοί από την Εφορία
Πλειστηριασμούς εξπρές των ακινήτων και σε χαμηλότερες τιμές φέρνει το νέο σύστημα που καθιερώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Το νέο σύστημα καθιερώνεται με εγκύκλιο που καθορίζει την εκτέλεση των αναγκαστικών μέτρων
-κατασχέσεων, πλειστηριασμών από τις φορολογικές αρχές.
 
Η πιο σημαντική από τις αλλαγές που επέρχονται είναι η χαμηλότερη τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς, καθώς η πρώτη προσφορά θα αντιστοιχεί πλέον στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. Και ως γνωστόν οι εμπορικές τιμές είναι πλέον...
πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές.

Επίσης προβλέπονται αλλαγές που θα διευκολύνουν τους πλειοδότες αφού η κατάθεση ο κάθε πλειοδότης, θα καταβάλει εγγυοδοσία ίση με το 30% της τιμής της πρώτης προσφοράς αντί του 100% που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στον υπερθεματιστή να καταβάλλει το εκπλειστηρίασμα στον υπάλληλο του πλειστηριασμού και με επιταγή έκδοσης της τράπεζας και όχι μόνο με μετρητά.

Στο σκέλος αυτό η εγγυοδοσία μειώνεται για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η καθιέρωση του 30%, αντί του 100% και ο δεύτερος η μειωμένη τιμή της χαμηλότερης προσφοράς, αφού, όπως προαναφέρθηκε θα λαμβάνονται υπόψη πλέον οι εμπορικές και όχι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.

Επίσης, με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται ότι ο πλειστηριασμός θα γίνεται μόνο με γραπτές σφραγισμένες προσφορές, ενώ οι προφορικές θα υποβάλλονται μόνο αν οι γραπτές προσφορές είναι ίσες.

Τέλος, η ΑΑΔΕ μείνει κατά 15 μέρες και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν μπορεί να διεξαχθεί πλειστηριασμός, από 1 έως 31 Αυγούστου, ενώ προηγουμένως ήταν από 1 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου